Για τα σουφλέ
Βουτυρώνουμε τα ραμεκίν στο εσωτερικό τους αλλά και περιμετρικά στο χείλος, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στην κρύα κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε τους κρόκους, αναμειγνύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη σε γαλλική μαρέγκα.
Προσεκτικά και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στη βάση της σοκολάτας.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Μοιράζουμε το μείγμα του σουφλέ στα ραμεκίν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C μέχρι να φουσκώσουν τα σουφλέ, για 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε αμέσως.
Σχόλια