Για το clafoutis
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καθαρισμένα κεράσια, τη μαρμελάδα μαυροκέρασο, το λικέρ και 30 γρ. από τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να μαριναριστούν. Αλείφουμε με αρκετό βούτυρο τη φόρμα και ρίχνουμε τα μαριναρισμένα κεράσια απλώνοντας τα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα κεράσια φροντίζοντας να τα καλύψει ομοιόμορφα. Ψήνουμε το clafoutis στους 185°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί στο εσωτερικό του. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tip: Για έξτρα απόλαυση, συνοδεύστε το clafoutis με παγωτό της αρεσκείας σας και κομπόστα βύσσινο.
Σχόλια