Για το τελείωμα του πιάτου
Στρώνουμε την κρέμα πραλίνας ανάμεσα από δύο κομμάτια μπισκότου και τα κλείνουμε σαν «sandwich». Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί και τα βάζουμε στη κατάψυξη, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Σ’ ένα μπεν μαρί, λιώνουμε τις 2 σοκολάτες, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
Βουτάμε διαδοχικά τα παγωμένα sandwich στη σοκολάτα, φροντίζοντας να επικαλυφθούν καλά με τη λιωμένη σοκολάτα.
Στραγγίζουμε την παραπανίσια σοκολάτα και τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολα. Δουλεύουμε γρήγορα και επαναφέρουμε στην κατάψυξη, όπου και συντηρούμε μέχρι το σερβίρισμα.
Πριν από το σερβίρισμα, θα πρέπει να τ’αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά, ώστε να ξεπαγώσουν.
Για την κρέμα πραλίνας
Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να φτάσει τους 120 C.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τον κρόκο, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα ν’ αφρατέψει.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η πραλίνα.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό ώστε να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Στραγγίζουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα πραλίνας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σουρώνουμε την κρέμα και την ομογενοποιούμε προσεχτικά με το μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με ήρεμες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σχόλια