VIDEO DIRECTIONS
Για τη σύνθεση του γλυκού
Βάζουμε τα μπισκότα πάνω σε μια σχάρα και μ’ ένα πινέλο τα βρέχουμε και από τις δύο πλευρές με το ζεστό σιρόπι.
Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε μερικά μπισκότα στα τοιχώματα του κάθε ποτηριού και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα.
Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Κοσκινίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.
Για την κρέμα μασκαρπόνε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια, το κρασί και τον καφέ. Προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προαιρετικά, βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής για να τη σερβίρουμε.
Για το σιρόπι καφέ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε έως ότου πάρουν μια βράση.
Σχόλια