Για το κονφί πάπιας με σταφίδες τουρσί
Αλείφουμε το κρέας καλά με τη μαρινάδα σε όλη του την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4 ώρες.
Πλένουμε την πάπια και σκουπίζουμε καλά να φύγει η υγρασία.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι και ελαιόλαδο τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας. Φέρνουμε σε βρασμό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά (η θερμοκρασία του λαδιού να μην ξεπερνά τους 80°C), μέχρι το εσωτερικό της πάπιας να φτάσει τους 75°C.
Αφαιρούμε την πάπια από το λάδι, στεγνώνουμε και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι η πέτσα να πάρει ωραίο χρώμα και να αρχίσει να γίνεται τραγανή.
Σερβίρουμε με τις σταφίδες τουρσί.
Για τη μαρινάδα
Χτυπάμε στο μπλέντερ το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα δαφνόφυλλα, το πιπέρι και το μπαχάρι και σχηματίζουμε μια πάστα.
Για τις σταφίδες τουρσί
Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις σταφίδες, μέσα στο κατσαρολάκι με το υγρό για το τουρσί. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σχόλια