Για τα muffins
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, τη μπανάνα και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μίγμα, αλλά όχι παραπάνω.
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ρούμι, τις σταφίδες και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο τα muffins, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Σχόλια