Μικρά κέικ (muffins) με μπανάνα και καρύδι

Μικρά κέικ (muffins) με μπανάνα και καρύδι

ΓΙΑ 18 MUFFINS ΤΩΝ 80 ΓΡ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (59 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα muffins

  • 200 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 540 γρ. μπανάνα, αλεσμένη σε πουρέ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 3 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • 50 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 80 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα
  • βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα muffins

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, τη μπανάνα και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μίγμα, αλλά όχι παραπάνω.

Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ρούμι, τις σταφίδες και τα καρύδια.

Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο τα muffins, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Για τα muffins

  • 200 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 540 γρ. μπανάνα, αλεσμένη σε πουρέ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 3 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ρούμι μαύρο
  • 50 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 80 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα
  • βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασία της φόρμας

Για τα muffins

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, τη μπανάνα και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μίγμα, αλλά όχι παραπάνω.

Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ρούμι, τις σταφίδες και τα καρύδια.

Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο τα muffins, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner