Για το κοτόπουλο με κάρι και κρέμα καρύδας
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το φρέσκο πράσινο κάρι για 30-40 λεπτά. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και κρατάμε το curry χωριστά. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και σε μια καυτή κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο. Προσθέτουμε, το νερό και το κοτόπουλο και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και το υπόλοιπο κάρι που κρατήσαμε προηγουμένως, και μαγειρεύουμε μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε αν επιθυμούμε ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμύδι. Το φαγητό αυτό συνδυάζεται ωραία με ρύζι ατμού.
*Τα προιόντα καρύδας δεν είναι πάντα σταθερά στη γεύση τους γι' αυτό μη φοβηθείτε να προσθέσετε επιπλέον ποσότητα αν θεωρήσετε πως χρειάζεται. Το ίδιο ισχύει και για το φρέσκο πράσινο κάρι. Το φαγητό αυτό είναι ωράιο να έχει πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα.
Για το φρέσκο πράσινο κάρι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπλέντερ και αλέθουμε πολύ καλά.
Σχόλια