Για το μοσχάρι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μοσχάρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για 12 ώρες. Σουβλίζουμε το μοσχάρι, ένα σε κάθε ξυλάκι, και ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει το κρέας έντονο χρώμα και να είναι καλά μαγειρεμένο. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα φιστίκι.
Για τη σάλτσα φιστίκι
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λέμον γκρας, την πιπεριά τσίλι και το κάρι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον χυμό λάιμ και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό λάιμ.
Σχόλια