VIDEO DIRECTIONS
Για το πιάτο
Σε ένα μπολ βάζουμε το χοιρινό, αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να καλύψει ομοιόμορφα τα κομμάτια του χοιρινού. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε 50 γρ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το χοιρινό προσπαθώντας να έχουμε μία ομοιόμορφη στρώση και να ακουμπάνε όλα τα κομμάτια στην επιφάνεια του τηγανιού. Σοτάρουμε το χοιρινό γυρνώντας ανά διαστήματα μέχρι να πάρει ομοιόμορφο σκούρο καστανό χρώμα σε όλες του τις πλευρές. Αφαιρούμε το χοιρινό από το τηγάνι και το σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε το περιττό ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε ένα άλλο βαθύ τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα περιμετρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να συμπυκνωθεί στο μισό. Προσθέτουμε τους ζωμούς, το χοιρινό, το μαραθόσπορο, τη ρίγανη και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά στο μισό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, προσθέτουμε το βούτυρο, τη μισή ποσότητα από το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο και να έχουμε μία δεμένη σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού και το τηγανητό κρεμμύδι.
Για το τηγανητό κρεμμύδι
Στεγνώνουμε πολύ καλά το κρεμμύδι σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, αλατίζουμε ελαφρά και τηγανίζουμε αμέσως στο ηλιέλαιο στους 150°C μέχρι να ροδίσει καλά. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε πάλι. Διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία.
Σχόλια