Για τα πιτάκια
Απλώνουμε όσες περισσότερες τορτίγιες μπορούμε σε μια επιφάνεια εργασίας τη μία δίπλα στην άλλη, με την καμπυλωτή πλευρά να κοιτάζει δεξιά.
Τοποθετούμε στη μέση και λίγο προς το κάτω μέρος της κάθε τορτίγιας 30 γρ. περίπου από το μαγειρευτό κοτόπουλο.
Πιάνουμε το αριστερά κάτω μέρος της τορτίγιας και το φέρνουμε πάνω από τη γέμιση ώστε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά της τορτίγιας δίπλα στη γέμιση και σφίγγουμε καλά.
Ρολάρουμε με τη φορά της καμπύλης δημιουργώντας ένα χωνί.
Κρατώντας το πιτάκι όρθιο, γεμίζουμε με το τυρί και τυλίγουμε όλο το πιτάκι με λαδόκολλα που έχουμε κόψει σε μέγεθος 15x10 εκ.
Διατηρούμε στο ψυγείο ή τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ζεσταθεί το εσωτερικό και να πάρει χρώμα το τυρί.
Για το μαγειρευτό κοτόπουλο
Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δυο πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη. –Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το ξίδι και τον ζωμό. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε το ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα του και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ώστε να μπορούμε να το διαχειριστούμε. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και το κοτόπουλο να χυλώσει εντελώς. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σχόλια