Για τα γουόντον
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο από το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε τις γαρίδες σ' ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώσουν λίγο τις ψιλοκόβουμε.
Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο, προσθέτουμε το καρότο, τα 2 κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν αρκετά τραγανά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μυρίσουν, σουρώνουμε τα λαχανικά και τα πατάμε ελαφρώς, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. Μόλις κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τις γαρίδες, τη σάλτσα στρειδιών και την κέτσαπ.
Τοποθετούμε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας, με τη γωνία να βλέπει προς τα εμάς. Μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση και τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα στο κέντρο φύλλου σε ένα βουναλάκι. Αλείφουμε τις άκρες της γωνίας που βρίσκεται απέναντι μας με λίγο αυγό. Ανασηκώνουμε τη γωνία που είναι κοντά μας και τη φέρνουμε πάνω από τη γέμιση ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά. Πιέζουμε τα 2 φύλλα μεταξύ τους ώστε να κολλήσουν. Σ' αυτήν τη φάση θα πρέπει να έχουμε μπροστά μας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε την άκρη της μιας από τις 2 γωνίες που βρίσκονται κοντά μας με λίγο αυγό. Φέρνουμε τις 2 γωνίες διαδοχικά προς το κέντρο πιέζοντας τη γωνία που αλείψαμε πάνω στην άλλη γωνία, ώστε να κολλήσουν και να ενωθούν στο κέντρο και πάνω από το σημείο της γέμισης.
Τηγανίζουμε στους 180°C σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα γουόντον πριν το τηγάνισμα, τα τοποθετούμε στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε απευθείας από την κατάψυξη.
Σχόλια