Ταρτάρ σολομού με αβοκάντο σε τραγανό γουοντόν Ταρτάρ σολομού με αβοκάντο σε τραγανό γουοντόν

Ταρτάρ σολομού με αβοκάντο σε τραγανό γουοντόν

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σολομό ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. σολομό φρέσκο φιλέτο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα γουοντόν, τηγανητά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σάλτσα σόγια
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 15 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • 200 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σολομό ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ (κρατάμε λίγη από τη βινεγκρέτ για το γαρνίρισμα) και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, την υπόλοιπη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε, τοποθετούμε μεμβράνη στην επιφάνεια του αβοκάντο και διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Για το σολομό ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. σολομό φρέσκο φιλέτο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα γουοντόν, τηγανητά
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σάλτσα σόγια
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 15 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • 200 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το σολομό ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ (κρατάμε λίγη από τη βινεγκρέτ για το γαρνίρισμα) και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, την υπόλοιπη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε, τοποθετούμε μεμβράνη στην επιφάνεια του αβοκάντο και διατηρούμε στο ψυγείο.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner