VIDEO DIRECTIONS
Για τη μπρουσκέτα με μελιτζάνες και ξινομυζήθρα
Σε ένα ταψί στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και αλατίζουμε. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μυρίσει. Αν χρειάζεται, σουρώνουμε τις μελιτζάνες για να απομακρύνουμε τα λίπη που έχουν αποβάλει. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προαιρετικά, αφήνουμε το μείγμα της μελιτζάνας να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου. Στρώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού ισόποσα πάστα ελιάς. Καλύπτουμε με το μείγμα της μελιτζάνας και τη ξινομυζήθρα.
Tip: Για να ξεπικρίσουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι σταυρωτά. Τις αλατίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα τρυπητό ταψί ή ένα σουρωτήρι, με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω. Πάνω από τις μελιτζάνες τοποθετούμε ένα άλλο ταψί με αρκετό βάρος. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Σχόλια