Μπουρεκάκια με πράσο, μανιτάρια και τυριά Μπουρεκάκια με πράσο, μανιτάρια και τυριά

Μπουρεκάκια με πράσο, μανιτάρια και τυριά

ΓΙΑ 25 ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (47 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την γέμιση και τα μπουρεκάκια

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. θυμάρι, φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. Χωριάτικο λευκό τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ, σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, λιωμένο
  • 400 γρ. φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά, χτυπημένα, για το άλειμμα
  • 800 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • κοτσάνια από τα μανιτάρια, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την γέμιση και τα μπουρεκάκια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα σε όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα πράσα, τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και αυτό για περίπου 3 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει, για 1-2 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε το μείγμα σ' ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι, το Χωριάτικο λευκό τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ, πιπέρι  φρεσκοτριμμένο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 30 λωρίδες, πλάτους 16 εκ.

Τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας. Απλώνουμε το Βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ με το πινέλο σε όλο το μήκος της, σκεπάζουμε μ' ένα δεύτερο φύλλο (λωρίδα) και βουτυρώνουμε ξανά με Βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα, σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε τη γέμιση προς τα επάνω, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας και να σχηματιστεί ένα ρολό.

Αλείφουμε το ρολό με χτυπημένο αβγό και τοποθετούμε σ' ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 20 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

Για την γέμιση και τα μπουρεκάκια

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. θυμάρι, φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. Χωριάτικο λευκό τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ, σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, λιωμένο
  • 400 γρ. φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά, χτυπημένα, για το άλειμμα
  • 800 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • κοτσάνια από τα μανιτάρια, ψιλοκομμένα

VIDEO DIRECTIONS

Για την γέμιση και τα μπουρεκάκια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα σε όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα πράσα, τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και αυτό για περίπου 3 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει, για 1-2 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε το μείγμα σ' ένα μπολ, προσθέτουμε το θυμάρι, το Χωριάτικο λευκό τυρί ΟΛΥΜΠΟΣ, πιπέρι  φρεσκοτριμμένο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 30 λωρίδες, πλάτους 16 εκ.

Τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας. Απλώνουμε το Βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ με το πινέλο σε όλο το μήκος της, σκεπάζουμε μ' ένα δεύτερο φύλλο (λωρίδα) και βουτυρώνουμε ξανά με Βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, στο κάτω μέρος του φύλλου. Διπλώνουμε τη δεξιά και αριστερή πλευρά του φύλλου προς τα μέσα, σχηματίζοντας έναν φάκελο. Έπειτα, τυλίγουμε τη γέμιση προς τα επάνω, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας και να σχηματιστεί ένα ρολό.

Αλείφουμε το ρολό με χτυπημένο αβγό και τοποθετούμε σ' ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό, για 20 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner