Για την ομελέτα
Για την κάθε ομελέτα, χτυπάμε καλά 3 αυγά και αλατίζουμε. Σε μια μπασίνα, τοποθετούμε το μπέικον, τις ντομάτες, τις πατάτες και το τυρί και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, γέρνοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του με λίπος. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, ή με σπάτουλα σιλικόνης ή με ξύλινη κουτάλα. Κουνάμε το σκεύος και την κουτάλα ταυτόχρονα, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η ομελέτα. Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα τα αυγά στο τηγάνι και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς στο χαμηλό. Πασπαλίζουμε την ομελέτα με το 1/4 του μείγματος της πατάτας, της ντομάτας, του μπέικον και της φέτας. Γέρνουμε το σκεύος και περνάμε ένα πιρούνι περιμετρικά κάτω από το χείλος της ομελέτας για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει κολλήσει. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μην υπάρχουν ορατά υπολείμματα ρευστού αυγού. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο για μερικά λεπτά.
Σχόλια