VIDEO DIRECTIONS
Για τον σολομό
Αλατίζουμε και προαιρετικά πιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού από όλες τις πλευρές.
Αλείφουμε την πάνω μεριά των φιλέτων με τη μουστάρδα.
Σε ένα πολύ μηχάνημα αναμειγνύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρούστας, προσθέτοντας λίγο αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το μείγμα της κρούστας πάνω από τη μουστάρδα στα φιλέτα του σολομού.
Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και τα φιλέτα του σολομού να είναι ζουμερά.
Για τη σαλάτα με τα ψητά παντζάρια
Τοποθετούμε σε ένα μπολ το φινόκιο και μαρινάρουμε με τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες, και προσθέτουμε τη σάλτσα μουστάρδα – άνηθο. Ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, αλατίζουμε.
Για τη σάλτσα μουστάρδα – άνηθο
Τοποθετούμε τις 2 μουστάρδες, το ξίδι και το μέλι σε ένα μπολ. Ανακατεύοντας με ένα σύρμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Σχόλια