Σολομός με κρούστα μυρωδικών

Σολομός με κρούστα μυρωδικών

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (110 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τον σολομό

  • 1 κιλό. σολομό φιλέτο χωρίς δέρμα, κομμένο σε κομμάτια των 250 γρ.
  • 60 γρ. μουστάρδα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. ψωμί τόστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 120 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο
  • 40 γρ .ελαιόλαδο
  • 10 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 20γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα με τα ψητά παντζάρια

  • 200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 600 γρ. παντζάρια γουλιά, βρασμένα
  • 60 γρ. σάλτσα μουστάρδα – άνηθο  
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μουστάρδα – άνηθο

  • 60 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • νερό
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τον σολομό

Αλατίζουμε και προαιρετικά πιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού από όλες τις πλευρές.

Αλείφουμε την πάνω μεριά των φιλέτων με τη μουστάρδα.

Σε ένα πολύ μηχάνημα αναμειγνύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρούστας, προσθέτοντας λίγο αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το μείγμα της κρούστας πάνω από τη μουστάρδα στα φιλέτα του σολομού.

Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και τα φιλέτα του σολομού να είναι ζουμερά.

Για τη σαλάτα με τα ψητά παντζάρια

Τοποθετούμε σε ένα μπολ το φινόκιο και μαρινάρουμε με τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες, και προσθέτουμε τη σάλτσα μουστάρδα – άνηθο. Ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, αλατίζουμε.

Για τη σάλτσα μουστάρδα – άνηθο

Τοποθετούμε τις 2 μουστάρδες, το ξίδι και το μέλι σε ένα μπολ. Ανακατεύοντας με ένα σύρμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Για τον σολομό

  • 1 κιλό. σολομό φιλέτο χωρίς δέρμα, κομμένο σε κομμάτια των 250 γρ.
  • 60 γρ. μουστάρδα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. ψωμί τόστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 120 γρ. αμύγδαλο, χοντροκομμένο
  • 40 γρ .ελαιόλαδο
  • 10 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 20γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα με τα ψητά παντζάρια

  • 200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 600 γρ. παντζάρια γουλιά, βρασμένα
  • 60 γρ. σάλτσα μουστάρδα – άνηθο  
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μουστάρδα – άνηθο

  • 60 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • νερό
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τον σολομό

Αλατίζουμε και προαιρετικά πιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού από όλες τις πλευρές.

Αλείφουμε την πάνω μεριά των φιλέτων με τη μουστάρδα.

Σε ένα πολύ μηχάνημα αναμειγνύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρούστας, προσθέτοντας λίγο αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το μείγμα της κρούστας πάνω από τη μουστάρδα στα φιλέτα του σολομού.

Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και τα φιλέτα του σολομού να είναι ζουμερά.

Για τη σαλάτα με τα ψητά παντζάρια

Τοποθετούμε σε ένα μπολ το φινόκιο και μαρινάρουμε με τον χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες, και προσθέτουμε τη σάλτσα μουστάρδα – άνηθο. Ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, αλατίζουμε.

Για τη σάλτσα μουστάρδα – άνηθο

Τοποθετούμε τις 2 μουστάρδες, το ξίδι και το μέλι σε ένα μπολ. Ανακατεύοντας με ένα σύρμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η σάλτσα πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner