Για τον ξιφία
Τοποθετούμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Αλατίζουμε, βάζουμε τον ξιφία στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Για το κουσκούς λαχανικών
Τοποθετούμε το κουσκούς σε ένα σκεύος.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό στο κουσκούς ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά με ένα πιρούνι, αλατίζουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη σάλτσα λεμονιού
Τοποθετούμε στον κάδο του μπλέντερ τη μουστάρδα, τον χυμό λεμόνι, τη ζάχαρη και αλάτι.
Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.
Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τα βότανα και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
Σχόλια