VIDEO DIRECTIONS
Για το λαβράκι
Κάνουμε μερικές επιφανειακές τομές στην πέτσα του φιλέτου για να μην τεντωθεί κατά το τηγάνισμα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε τα φιλέτα από το λαβράκι στο τηγάνι από την πλευρά της πέτσας.
Πατάμε το φιλέτο με τη σπάτουλα για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και η πέτσα να αρχίσει να γίνεται τραγανή.
Γυρίζουμε πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας τα φιλέτα να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αλατίζουμε.
Για τη σάλτσα
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό της ντομάτας, το ξύδι, το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Διορθώνουμε τη γεύση με τη ζάχαρη αν χρειάζεται, προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
Σχόλια