Ζύμη για πίτσα

Ζύμη για πίτσα

ΓΙΑ 4 ΠΙΤΣΕΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 28 ΕΚ.
FiveStar: 
Average: 4.7 (344 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη της πίτσας

  • 400 γρ. αλεύρι κατηγορίας 00
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γρ. νερό χλιαρό
  • 5 γρ. μαγιά νωπή
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη της πίτσας

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και 50 γρ. σιμιγδάλι, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή, χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια μας ή στον πάγκο εργασίας.

Γυρίζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την δουλεύουμε σταυρωτά, για 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και δουλεύουμε τη ζύμη για 1 λεπτό ακόμη. Βάζουμε τη ζύμη στην μπασίνα, την σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα με χλιαρό νερό και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, σε ζεστό χώρο.

Απλώνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. σιμιγδάλι στον πάγκο και με μαλακές κινήσεις βγάζουμε τη ζύμη από την μπασίνα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει και την ακουμπάμε πάνω στο σιμιγδάλι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν, για περίπου 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, μέχρι να είναι διαμέτρου 28 εκ. περίπου και να έχει πάχος 0,5 εκ.  Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί του φούρνου και προσθέτουμε τα υλικά που επιθυμούμε, αφήνοντας τελευταίο το τυρί.

Για τη ζύμη της πίτσας

  • 400 γρ. αλεύρι κατηγορίας 00
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γρ. νερό χλιαρό
  • 5 γρ. μαγιά νωπή
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ελαιόλαδο

Για τη ζύμη της πίτσας

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και 50 γρ. σιμιγδάλι, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή, χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια μας ή στον πάγκο εργασίας.

Γυρίζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την δουλεύουμε σταυρωτά, για 2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο και δουλεύουμε τη ζύμη για 1 λεπτό ακόμη. Βάζουμε τη ζύμη στην μπασίνα, την σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα με χλιαρό νερό και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, σε ζεστό χώρο.

Απλώνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. σιμιγδάλι στον πάγκο και με μαλακές κινήσεις βγάζουμε τη ζύμη από την μπασίνα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει και την ακουμπάμε πάνω στο σιμιγδάλι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν, για περίπου 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, μέχρι να είναι διαμέτρου 28 εκ. περίπου και να έχει πάχος 0,5 εκ.  Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί του φούρνου και προσθέτουμε τα υλικά που επιθυμούμε, αφήνοντας τελευταίο το τυρί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner