Για τη σαλάτα
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μισή ως μία ώρα, πριν τη σερβίρουμε.
Για τη βινεγκρέτ
Στο μπλέντερ ή σε πολυμηχάνημα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο. Τα αλέθουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, στην αρχή πολύ αργά και, όταν η βινεγκρέτ αρχίσει να ομογενοποιείται, σε σταθερή ροή. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.
Σχόλια