Για τα μανιτάρια σοτέ
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια, προσέχοντας το λάδι να φτάνει μέχρι τη μέση των μανιταριών και ανακατεύουμε συχνά. Μόλις τα μανιτάρια ροδίσουν καλά, σουρώνουμε, αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.
Για τον τραχανά
Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’όλη τη διάρκεια παρασκευής.
Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον τραχανά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς πριν προσθέσουμε τον ζωμό.
Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύουμε διαρκώς και αφήνουμε να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναπροσθέσουμε ζωμό. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση, ώστε να καλύψει σχεδόν όλο τον τραχανά. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι ναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να ο τραχανάς να είναι aldente και να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το τσάιβς, το μαϊντανό, το θυμάρι, την παρμεζάνα και το βούτυρο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και «ξεκουράζουμε» τον τραχανά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ταλαγάνι σοτέ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια