VIDEO DIRECTIONS
Για τη γέμιση λαχανικών
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το κολοκύθι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και αυτό. Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε πάλι και προσθέτουμε ζάχαρη αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βασιλικό και την ντομάτα κονκασέ και βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνοντάς το λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε τη ξινομυζήθρα και ανακατεύουμε καλά.
Για τα λαζάνια
Σ' ένα ταψί 24x30 εκ. απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια.
Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε 3 στρώσεις λαζάνια και 2 στρώσεις γέμιση, στο σύνολο.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η παρμεζάνα, για 15 λεπτά περίπου.
Σχόλια