Προέλευση & Καλλιέργεια
Λευκή ποικιλία της Κεφαλονιάς (όπου δίνει οίνο ΟΠΑΠ). Καλλιεργείται επίσης στην Αταλάντη από το κτήμα Χατζημιχάλη.
Αρώματα
Τα “ξινά” φρούτα, όπως λεμόνι, πράσινο μήλο, εσπεριδοειδή αλλά και ανανάς.
Μετά από παλαίωση, αναδύει ορυκτά αρώματα που θυμίζουν την ποικιλία Riesling.
Στόμα
Η γεύση του χαρακτηρίζεται από μεγάλη οξύτητα, που θυμίζει Chablis, έχει μέτριο σώμα και μέτριο αλκοόλ.
Γενικές πληροφορίες
Η ποικιλία ευδοκιμεί ιδιαίτερα στα πετρώδη εδάφη του νησιού της Κεφαλονιάς, γι’ αυτό και οι Ενετοί το έλεγαν «Vino di Sasso», δηλαδή «το κρασί της πέτρας».