Ντομάτες ψητές Ντομάτες ψητές

Ντομάτες ψητές

FiveStar: 
Average: 4.4 (57 votes)

INGREDIENTS

  • 2 κιλά ντομάτες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα πολυμηχάνημα χτυπάμε το λάδι μαζί με το σκόρδο.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το σκορδόλαδο ομοιόμορφα πάνω στις ντομάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να συρρικνωθούν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους, μιάμιση με δύο ώρες περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε. Διατηρούμε μέσα σε ένα σκεύος με λάδι στο ψυγείο.

  • 2 κιλά ντομάτες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

VIDEO DIRECTIONS

Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα πολυμηχάνημα χτυπάμε το λάδι μαζί με το σκόρδο.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το σκορδόλαδο ομοιόμορφα πάνω στις ντομάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να συρρικνωθούν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους, μιάμιση με δύο ώρες περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε. Διατηρούμε μέσα σε ένα σκεύος με λάδι στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner