Στρεζέλ

Στρεζέλ

ΓΙΑ 400 ΓΡ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (23 votes)

INGREDIENTS

Για το στρεζέλ

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σκόνη

DIRECTIONS

Για το στρεζέλ

Τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αμύγδαλο στον κάδο του μίξερ και αναμειγνύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.

Ρολάρουμε τη ζύμη σε μπαστούνια, τυλίγουμε με σελοφάν και παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει λίγο.

Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το σελοφάν, τρίβουμε την ποσότητα που θέλουμε στον τρίφτη και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή μεμβράνη σιλικόνης σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.

Για το στρεζέλ

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σκόνη

Για το στρεζέλ

Τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αμύγδαλο στον κάδο του μίξερ και αναμειγνύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.

Ρολάρουμε τη ζύμη σε μπαστούνια, τυλίγουμε με σελοφάν και παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει λίγο.

Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το σελοφάν, τρίβουμε την ποσότητα που θέλουμε στον τρίφτη και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή μεμβράνη σιλικόνης σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner