Ζωμός μανιταριών

Ζωμός μανιταριών

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ ΖΩΜΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (58 votes)

INGREDIENTS

Για το ζωμό μανιταριών

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες
  • 1 κιλό κοτσάνια από μανιτάρια
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 2,5 κιλά ζωμός κοτόπουλο
  • 30 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα*

* Αν θέλουμε πιο ενισχυμένη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

DIRECTIONS

Για το ζωμό μανιταριών

Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Μαζί με το κρεμμύδι προσθέτουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για να τα χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια για να ενισχύσουμε το άρωμα. Σιγοβράζουμε, ξαφρίζοντας για όχι πάνω από 30 λεπτά. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το ζωμό μανιταριών

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες
  • 1 κιλό κοτσάνια από μανιτάρια
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 2,5 κιλά ζωμός κοτόπουλο
  • 30 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα*

* Αν θέλουμε πιο ενισχυμένη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια

Για το ζωμό μανιταριών

Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Μαζί με το κρεμμύδι προσθέτουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για να τα χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια για να ενισχύσουμε το άρωμα. Σιγοβράζουμε, ξαφρίζοντας για όχι πάνω από 30 λεπτά. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner