Γιαούρτι με μελωμένα φρούτα Γιαούρτι με μελωμένα φρούτα

Γιαούρτι με μελωμένα φρούτα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (19 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 160 γρ. αποξηραμένα φρούτα σιροπιαστά
  • 20 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • δυόσμος

Για τα σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα

  • 90 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 90 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 90 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 700 γρ. νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • ½ τεμ. βανίλια φυσική
  • 1 τεμ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 τεμ. κανέλα
  • φλούδα από ½ πορτοκάλι
  • φλούδα από ½ λεμόνι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε το γιαούρτι με το σιρόπι και γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και δυόσμο. 

Για τα σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα

Με ένα μαχαίρι σκίζουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη φλούδα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. 

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις φλούδες και την κανέλα.

Για το πιάτο

  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 160 γρ. αποξηραμένα φρούτα σιροπιαστά
  • 20 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • δυόσμος

Για τα σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα

  • 90 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 90 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 90 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 700 γρ. νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • ½ τεμ. βανίλια φυσική
  • 1 τεμ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 τεμ. κανέλα
  • φλούδα από ½ πορτοκάλι
  • φλούδα από ½ λεμόνι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε το γιαούρτι με το σιρόπι και γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και δυόσμο. 

Για τα σιροπιαστά αποξηραμένα φρούτα

Με ένα μαχαίρι σκίζουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη φλούδα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. 

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις φλούδες και την κανέλα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner