Πανακότα με άρωμα μαστίχας και γλυκό του κουταλιού βύσσινο Πανακότα με άρωμα μαστίχας και γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Πανακότα με άρωμα μαστίχας και γλυκό του κουταλιού βύσσινο

ΓΙΑ 7 ΠΑΝΑΚΟΤΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (24 votes)

INGREDIENTS

  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. μαστιχέλαιο
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο

DIRECTIONS

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Τοποθετούμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας μαζί με το μαστιχέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν. Σερβίρουμε με το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. μαστιχέλαιο
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Τοποθετούμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας μαζί με το μαστιχέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν. Σερβίρουμε με το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner