Μους καραμέλα με γάλα ζαχαρούχο

Μους καραμέλα με γάλα ζαχαρούχο

ΓΙΑ 650 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (26 votes)

INGREDIENTS

Για τη μους καραμέλα

  • 225 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 60 γρ. κρόκους αυγών
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ασπράδια αυγών
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη μους καραμέλα

Βυθίζουμε τη κλειστή κονσέρβα του ζαχαρούχου γάλακτος σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Κρυώνουμε ελαφρώς πριν ανοίξουμε τη συσκευασία.

Χύνουμε το καραμελωμένο γάλα σε μια μπασίνα και, αν χρειάζεται, το ζεσταίνουμε ώστε να φτάσει τους 40 C.

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο γάλα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με 15 γρ. ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε τον κάδο πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε διαρκώς με το χέρι μέχρι να πήξει το μείγμα, να πάρει ξανθό χρώμα, να γίνει αφρώδες και να φτάσει τουλάχιστον τους 70 C.

Επαναφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Στο μεταξύ χτυπάμε σε ελβετική μαρέγκα τα ασπράδια, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι.

Ενσωματώνουμε στο καραμελωμένο γάλα το μείγμα των κρόκων, στη συνέχεια τη μαρέγκα και στο τέλος τη σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί και να κρυώσει.

Για τη μους καραμέλα

  • 225 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 60 γρ. κρόκους αυγών
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ασπράδια αυγών
  • αλάτι

Για τη μους καραμέλα

Βυθίζουμε τη κλειστή κονσέρβα του ζαχαρούχου γάλακτος σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Κρυώνουμε ελαφρώς πριν ανοίξουμε τη συσκευασία.

Χύνουμε το καραμελωμένο γάλα σε μια μπασίνα και, αν χρειάζεται, το ζεσταίνουμε ώστε να φτάσει τους 40 C.

Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο γάλα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με 15 γρ. ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε τον κάδο πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε διαρκώς με το χέρι μέχρι να πήξει το μείγμα, να πάρει ξανθό χρώμα, να γίνει αφρώδες και να φτάσει τουλάχιστον τους 70 C.

Επαναφέρουμε στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Στο μεταξύ χτυπάμε σε ελβετική μαρέγκα τα ασπράδια, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι.

Ενσωματώνουμε στο καραμελωμένο γάλα το μείγμα των κρόκων, στη συνέχεια τη μαρέγκα και στο τέλος τη σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί και να κρυώσει.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner