Σούπα από κεράσια με λάιμ και φιστίκι Αιγίνης

Σούπα από κεράσια με λάιμ και φιστίκι Αιγίνης

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (9 votes)

INGREDIENTS

Για την σούπα από κεράσια

  • 570 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 180 γρ. νερό
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 2 γρ. βανίλια φυσική
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης

DIRECTIONS

Για την σούπα από κεράσια

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε τα κεράσια μαζί με το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα κεράσια αλλά να κρατάνε στο δόντι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα λάιμ και τη βανίλια.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη και αφήνουμε τα κεράσια να μαριναριστούν για 1 μέρα στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο μαζί με το παγωτό βανίλια και τα φιστίκια Αιγίνης.

Για την σούπα από κεράσια

  • 570 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 180 γρ. νερό
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 2 γρ. βανίλια φυσική
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για την σούπα από κεράσια

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε τα κεράσια μαζί με το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα κεράσια αλλά να κρατάνε στο δόντι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα λάιμ και τη βανίλια.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη και αφήνουμε τα κεράσια να μαριναριστούν για 1 μέρα στο ψυγείο πριν τα σερβίρουμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο μαζί με το παγωτό βανίλια και τα φιστίκια Αιγίνης.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner