Φαρφάλες με λουκάνικα & μοτσαρέλα Φαρφάλες με λουκάνικα & μοτσαρέλα

Φαρφάλες με λουκάνικα & μοτσαρέλα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (36 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λουκάνικο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 60 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το λουκάνικο. Μαγειρεύουμε μέχρι το λουκάνικο να πάρει έντονο χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το μπούκοβο. 

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα και τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό. 

Προσθέτουμε το σπανάκι και τις φαρφάλες, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά. 

Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και πιπέρι. 

 

Tip:

Αν το λουκάνικο είναι φρέσκο, αφαιρούμε το περίβλημά του και το διαχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που θα διαχειριζόμασταν τον κιμά. 
 

Για το πιάτο

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λουκάνικο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 60 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το λουκάνικο. Μαγειρεύουμε μέχρι το λουκάνικο να πάρει έντονο χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το μπούκοβο. 

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα και τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό. 

Προσθέτουμε το σπανάκι και τις φαρφάλες, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά. 

Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και πιπέρι. 

 

Tip:

Αν το λουκάνικο είναι φρέσκο, αφαιρούμε το περίβλημά του και το διαχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που θα διαχειριζόμασταν τον κιμά. 
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner