Κέικ με σιμιγδάλι και καρύδα

Κέικ με σιμιγδάλι και καρύδα

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 32X10 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (223 votes)

INGREDIENTS

Για το κέικ

  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 105 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. γάλα
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. νιφάδες καρύδας

DIRECTIONS

Για το κέικ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την καρύδα, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ενσωματωθούν προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για το κέικ

  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 105 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. γάλα
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. νιφάδες καρύδας

Για το κέικ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την καρύδα, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ενσωματωθούν προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 20 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner