Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λαχανικά και τον ζωμό του Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λαχανικά και τον ζωμό του

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με λαχανικά και τον ζωμό του

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (14 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
  • 1,2 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 20 κλωνάρια θυμάρι
  • 20 κλωνάρια μαϊντανό
  • 10 γρ. πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 350 γρ. καρότα, κομμένα σε μεσαία καρέ
  • 200 γρ. πράσα, κομμένα σε ροδέλες των 4 εκ.
  • 200 γρ. κοκκάρια, καθαρισμένα
  • 150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. φινόκιο, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. αρακά
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμόνι
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό, το πιπέρι και τη δάφνη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Σουρώνουμε σε σήτα και κρατάμε το κοτόπουλο και τον ζωμό του χωριστά.

Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, τα κοκκάρια, τα μανιτάρια, τη σελινόριζα και το φινόκιο. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Για το πιάτο

  • 1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
  • 1,2 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 20 κλωνάρια θυμάρι
  • 20 κλωνάρια μαϊντανό
  • 10 γρ. πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 350 γρ. καρότα, κομμένα σε μεσαία καρέ
  • 200 γρ. πράσα, κομμένα σε ροδέλες των 4 εκ.
  • 200 γρ. κοκκάρια, καθαρισμένα
  • 150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. φινόκιο, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 150 γρ. αρακά
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμόνι
  • αλάτι

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό, το πιπέρι και τη δάφνη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Σουρώνουμε σε σήτα και κρατάμε το κοτόπουλο και τον ζωμό του χωριστά.

Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, τα κοκκάρια, τα μανιτάρια, τη σελινόριζα και το φινόκιο. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner