Σάλτσα ντέμι γκλας

Σάλτσα ντέμι γκλας

ΓΙΑ 700 ΓΡ. ΠΕΡΙΠΟΥ 360 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (86 votes)

INGREDIENTS

Για τη ντεμι γκλας

  • 1,5 κιλό κόκαλα από κοτόπουλο
  • 500 γρ. φτερούγες κοτόπουλο
  • 3 κιλά νερό
  • 350 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 80 γρ. ντομάτα πελτέ
  • 25 γρ. μαϊντανό
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνη

DIRECTIONS

Για τη ντεμι γκλας

Ξεπλένουμε καλά τα κόκαλα και τις φτερούγες με κρύο νερό και αφαιρούμε τυχόν εντόσθια που έχουν παραμείνει κολλημένα.

Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα (μαρμίτα κατά προτίμηση, δηλαδή στενή και ψηλή) με το νερό και φέρνουμε σε βρασμό, ξαφρίζοντας αμέσως μόλις αρχίσει να δημιουργείται αφρός. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ώστε ο ζωμός να κοχλάζει πολύ αργά και «τεμπέλικα». Από τη στιγμή του βρασμού, ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος είναι 3 ώρες.

Κατά την πρώτη μισή ώρα θα πρέπει να ξαφρίζουμε διαρκώς, ενώ στη συνέχεια να αφαιρούμε προσεκτικά το λίπος που θα συσσωρεύεται στην επιφάνεια.

Στις 2 ώρες βρασμού προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, τη δάφνη και τον πελτέ.

Στις 2 και 3/4 ώρες προσθέτουμε το μαϊντανό και το θυμάρι.

Μόλις συμπληρωθούν οι 3 ώρες βρασμού, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι ο ζωμός να συμπυκνωθεί στο 1/3 του αρχικού του όγκου.

Σουρώνουμε πάλι σε ψιλή σήτα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Μόλις παγώσει ο ζωμός, αφαιρούμε το λίπος που θα συσσωρευτεί στην επιφάνεια.

Για τη ντεμι γκλας

  • 1,5 κιλό κόκαλα από κοτόπουλο
  • 500 γρ. φτερούγες κοτόπουλο
  • 3 κιλά νερό
  • 350 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 150 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 80 γρ. ντομάτα πελτέ
  • 25 γρ. μαϊντανό
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνη

Για τη ντεμι γκλας

Ξεπλένουμε καλά τα κόκαλα και τις φτερούγες με κρύο νερό και αφαιρούμε τυχόν εντόσθια που έχουν παραμείνει κολλημένα.

Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα (μαρμίτα κατά προτίμηση, δηλαδή στενή και ψηλή) με το νερό και φέρνουμε σε βρασμό, ξαφρίζοντας αμέσως μόλις αρχίσει να δημιουργείται αφρός. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ώστε ο ζωμός να κοχλάζει πολύ αργά και «τεμπέλικα». Από τη στιγμή του βρασμού, ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος είναι 3 ώρες.

Κατά την πρώτη μισή ώρα θα πρέπει να ξαφρίζουμε διαρκώς, ενώ στη συνέχεια να αφαιρούμε προσεκτικά το λίπος που θα συσσωρεύεται στην επιφάνεια.

Στις 2 ώρες βρασμού προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, τη δάφνη και τον πελτέ.

Στις 2 και 3/4 ώρες προσθέτουμε το μαϊντανό και το θυμάρι.

Μόλις συμπληρωθούν οι 3 ώρες βρασμού, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι ο ζωμός να συμπυκνωθεί στο 1/3 του αρχικού του όγκου.

Σουρώνουμε πάλι σε ψιλή σήτα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Μόλις παγώσει ο ζωμός, αφαιρούμε το λίπος που θα συσσωρευτεί στην επιφάνεια.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner