Σάλτσα καραμέλα με ανανά, κάρδαμο και μέλι

Σάλτσα καραμέλα με ανανά, κάρδαμο και μέλι

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (11 votes)

INGREDIENTS

Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, κάρδαμο και μέλι

  • 250 γρ. χυμό μήλο
  • 250 γρ. χυμό ανανά
  • 285 γρ. ζάχαρη
  • 190 γρ. μέλι
  • 1 γρ. κάρδαμο, σκόνη
  • 10 γρ. κορν φλάουρ

DIRECTIONS

Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, κάρδαμο και μέλι

Ρίχνουμε τον χυμό μήλο και τον χυμό ανανά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τον διατηρούμε ζεστό σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει η ζάχαρη ένα χρυσό καφέ χρώμα. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του σκεύους από τυχόν υπολείμματα ζάχαρης που έχουν κολλήσει, με μια βρεγμένη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε προσεχτικά τον ζεστό χυμό ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε το κάρδαμο και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά ώστε να αναπτυχθούν όλα τα αρώματα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο νερό και το ρίχνουμε σταδιακά στην κατσαρόλα όπου μαγειρεύουμε, χτυπώντας με σύρμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.

Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, κάρδαμο και μέλι

  • 250 γρ. χυμό μήλο
  • 250 γρ. χυμό ανανά
  • 285 γρ. ζάχαρη
  • 190 γρ. μέλι
  • 1 γρ. κάρδαμο, σκόνη
  • 10 γρ. κορν φλάουρ

Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, κάρδαμο και μέλι

Ρίχνουμε τον χυμό μήλο και τον χυμό ανανά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τον διατηρούμε ζεστό σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει η ζάχαρη ένα χρυσό καφέ χρώμα. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του σκεύους από τυχόν υπολείμματα ζάχαρης που έχουν κολλήσει, με μια βρεγμένη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε προσεχτικά τον ζεστό χυμό ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε το κάρδαμο και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά ώστε να αναπτυχθούν όλα τα αρώματα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο νερό και το ρίχνουμε σταδιακά στην κατσαρόλα όπου μαγειρεύουμε, χτυπώντας με σύρμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner