Σάλτσα πορτοκάλι

Σάλτσα πορτοκάλι

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (61 votes)

INGREDIENTS

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

  • 1.3 κιλό χυμό πορτοκάλι
  • 1 τμχ. βανίλια φυσική
  • 2 τμχ. κανέλα
  • 30 γρ. ξύσμα από πορτοκάλι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. πορτοκάλι, σε «φιλέτα»

DIRECTIONS

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

Κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και με ένα μαχαίρι ξύνουμε από μέσα τους σπόρους.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, τους σπόρους και το κλωνάρι της βανίλιας, την κανέλα, το ξύσμα και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί το υγρό στο μισό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο νερό, το προσθέτουμε στον χυμό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σουρώνουμε και προσθέτουμε το πορτοκάλι.

Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

  • 1.3 κιλό χυμό πορτοκάλι
  • 1 τμχ. βανίλια φυσική
  • 2 τμχ. κανέλα
  • 30 γρ. ξύσμα από πορτοκάλι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. πορτοκάλι, σε «φιλέτα»

Για τη σάλτσα πορτοκάλι

Κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και με ένα μαχαίρι ξύνουμε από μέσα τους σπόρους.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, τους σπόρους και το κλωνάρι της βανίλιας, την κανέλα, το ξύσμα και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί το υγρό στο μισό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο νερό, το προσθέτουμε στον χυμό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σουρώνουμε και προσθέτουμε το πορτοκάλι.

Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner