Πανακότα βανίλιας με φράουλες Πανακότα βανίλιας με φράουλες

Πανακότα βανίλιας με φράουλες

ΓΙΑ 7 ΠΑΝΑΚΟΤΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (57 votes)

INGREDIENTS

Για την πανακότα

  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα

  • 75 γρ. νερό
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • τριμμένο μπισκότο
  • * Προαιρετικά:
  • 20 γρ. σιρόπι από μπαλσάμικο ξίδι
     

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. 

Βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Κρυώνουμε την κρέμα στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. 

Τα τοποθετούμε στο ψυγείο, για να πήξει η κρέμα.  Γαρνίρουμε με τις φράουλες, το τριμμένο μπισκότο και φύλλα δυόσμου.

Προαιρετικά, γαρνίρουμε και με σιρόπι ξιδιού.

Για το γαρνίρισμα

Φτιάχνουμε σιρόπι βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 

Κρυώνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τις μισές φράουλες και το ξίδι. 

Αλέθουμε, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.

 

Tip:

* Δοκιμάστε να αρωματίσετε την πανακότα με μαστίχα και να τη σερβίρετε με βύσσινο γλυκό. 
 

Για την πανακότα

  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα

  • 75 γρ. νερό
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • τριμμένο μπισκότο
  • * Προαιρετικά:
  • 20 γρ. σιρόπι από μπαλσάμικο ξίδι
     

VIDEO DIRECTIONS

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. 

Βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Κρυώνουμε την κρέμα στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. 

Τα τοποθετούμε στο ψυγείο, για να πήξει η κρέμα.  Γαρνίρουμε με τις φράουλες, το τριμμένο μπισκότο και φύλλα δυόσμου.

Προαιρετικά, γαρνίρουμε και με σιρόπι ξιδιού.

Για το γαρνίρισμα

Φτιάχνουμε σιρόπι βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 

Κρυώνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τις μισές φράουλες και το ξίδι. 

Αλέθουμε, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.

 

Tip:

* Δοκιμάστε να αρωματίσετε την πανακότα με μαστίχα και να τη σερβίρετε με βύσσινο γλυκό. 
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner