Αρνί μαγειρευτό με γίγαντες και δεντρολίβανο Αρνί μαγειρευτό με γίγαντες και δεντρολίβανο

Αρνί μαγειρευτό με γίγαντες και δεντρολίβανο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (13 votes)

INGREDIENTS

Για το αρνί

  • 1,2 κιλά αρνί κότσι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 200 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες
  • 100 γρ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 600 γρ. φασόλια γίγαντες
  • θυμάρι, φρέσκο
  • δενδρολίβανο, φρέσκο
  • ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το αρνί

Αλατίζουμε το αρνί. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Κρατάμε το αρνί σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με τα δύο είδη κρασιού και μαγειρεύουμε μέχρι να κατέβουν κατά το ήμισι. Επαναφέρουμε το αρνί και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τα μυρωδικά. Φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε σκεπασμένο (στην εστία ή σε φούρνο στους 140°C) μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Σουρώνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα αν χρειάζεται. Στη συνέχεια επαναφέρουμε το αρνί και προσθέτουμε τα φασόλια γίγαντες μέχρι να ζεσταθούν.

 

Tip: Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε έναν πουρέ από τους γίγαντες συμπληρώνοντας ελαιόλαδο και μυρωδικά της αρεσκείας σας.

Για το αρνί

  • 1,2 κιλά αρνί κότσι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 200 γρ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες
  • 100 γρ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 600 γρ. φασόλια γίγαντες
  • θυμάρι, φρέσκο
  • δενδρολίβανο, φρέσκο
  • ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
  • αλάτι

Για το αρνί

Αλατίζουμε το αρνί. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Κρατάμε το αρνί σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με τα δύο είδη κρασιού και μαγειρεύουμε μέχρι να κατέβουν κατά το ήμισι. Επαναφέρουμε το αρνί και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τα μυρωδικά. Φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε σκεπασμένο (στην εστία ή σε φούρνο στους 140°C) μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Σουρώνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα αν χρειάζεται. Στη συνέχεια επαναφέρουμε το αρνί και προσθέτουμε τα φασόλια γίγαντες μέχρι να ζεσταθούν.

 

Tip: Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε έναν πουρέ από τους γίγαντες συμπληρώνοντας ελαιόλαδο και μυρωδικά της αρεσκείας σας.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner