Πίτα-Πίτσα με ψητή ντομάτα, γραβιέρα και απάκι Πίτα-Πίτσα με ψητή ντομάτα, γραβιέρα και απάκι

Πίτα-Πίτσα με ψητή ντομάτα, γραβιέρα και απάκι

ΓΙΑ 6 ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (24 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 6 τεμ. πίτα-πίτσα
  • λίγη ρόκα
  • λίγη κρέμα βαλσάμικο

Για την πίτα-πίτσα

  • 6 τεμ. πίτα (90 γρ. η καθεμία)
  • 225 γρ. σάλτσα πίτα-πίτσα
  • 100 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. γραβιέρα κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. ασιάγκο, χοντροτριμμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα πίτα-πίτσα

DIRECTIONS

Για την πίτα-πίτσα

Σ' ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα, ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και απλώνουμε τις πίτες.

Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με το τυρί και μετά με το απάκι.

Ραντίζουμε πάλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί.

Για τη σάλτσα πίτα-πίτσα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για το πιάτο

  • 6 τεμ. πίτα-πίτσα
  • λίγη ρόκα
  • λίγη κρέμα βαλσάμικο

Για την πίτα-πίτσα

  • 6 τεμ. πίτα (90 γρ. η καθεμία)
  • 225 γρ. σάλτσα πίτα-πίτσα
  • 100 γρ. απάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. γραβιέρα κρήτης γλυκιά, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. ασιάγκο, χοντροτριμμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα πίτα-πίτσα

Για την πίτα-πίτσα

Σ' ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα, ραντίζουμε με το μισό ελαιόλαδο και απλώνουμε τις πίτες.

Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με το τυρί και μετά με το απάκι.

Ραντίζουμε πάλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί.

Για τη σάλτσα πίτα-πίτσα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner