Κρεμμυδόσουπα με θυμάρι

Κρεμμυδόσουπα με θυμάρι

ΓΙΑ 1.000 ΓΡ. ΣΟΥΠΑ
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

INGREDIENTS

Για την σούπα κρεμμύδι

  • 800 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 650 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για την σούπα κρεμμύδι

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρεμμύδι. Η διαδικασία αυτή παίρνει χρόνο και έχει άμεσο αντίκτυπο στη γεύση της σούπας. Προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο και μόλις μυρίσει το τελευταίο προσθέτουμε το ζωμό. Αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από ψιλή σήτα. Αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την σούπα κρεμμύδι

  • 800 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 650 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • αλάτι

Για την σούπα κρεμμύδι

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρεμμύδι. Η διαδικασία αυτή παίρνει χρόνο και έχει άμεσο αντίκτυπο στη γεύση της σούπας. Προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο και μόλις μυρίσει το τελευταίο προσθέτουμε το ζωμό. Αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από ψιλή σήτα. Αλατίζουμε ξανά αν χρειάζεται. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner