Βασιλόπιτα κέικ Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ

ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 26 ΕΚ. (12 ΜΕΡΙΔΕΣ) 90 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (392 votes)

INGREDIENTS

Για τη βασιλόπιτα

  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 150 γρ. γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
  • 100 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
  • 50 γρ. καρύδι, τριμμένο
  • 20 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. λικέρ αμαρέτο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη βασιλόπιτα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού. 

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το λικέρ αμαρέτο και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 1 ώρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα, τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για τη βασιλόπιτα

  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 150 γρ. γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι γενικής χρήσης
  • 100 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
  • 50 γρ. καρύδι, τριμμένο
  • 20 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. λικέρ αμαρέτο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

VIDEO DIRECTIONS

Για τη βασιλόπιτα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, τα ξύσματα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού. 

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το λικέρ αμαρέτο και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, περίπου 1 ώρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα, τοποθετώντας το κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner