Χριστουγεννιάτικη γέμιση Χριστουγεννιάτικη γέμιση

Χριστουγεννιάτικη γέμιση

ΓΙΑ 1,5 ΚΙΛΟ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (89 votes)

INGREDIENTS

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί κόκκινο
  • 600 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 50 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 200 γρ. κάστανα μαγειρεμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια        
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα κάστανα και το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Προσθέτουμε το θυμάρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. κιμά χοιρινό
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί κόκκινο
  • 600 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 50 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα σε μικρό καρέ
  • 200 γρ. κάστανα μαγειρεμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια        
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα κάστανα και το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Προσθέτουμε το θυμάρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σάλτσα αμέσως ή την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο, στη συντήρηση.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner