Χοιρινό με κρεμμύδια, πατάτες και πράσινο μήλο Χοιρινό με κρεμμύδια, πατάτες και πράσινο μήλο

Χοιρινό με κρεμμύδια, πατάτες και πράσινο μήλο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (99 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 kg. χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 700 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. πράσινο μήλο, τριμμένο
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι 

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό, μέχρι να αποκτήσει πολύ καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές του. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

Πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα, την επαναφέρουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν.

Επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τον ζωμό και τη ρίγανη, αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι ή στον φούρνο στους 140° C, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό. Προσθέτουμε τις πατάτες, το μήλο και τις σταφίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
 

Για το πιάτο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 kg. χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 700 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. πράσινο μήλο, τριμμένο
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι 

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό, μέχρι να αποκτήσει πολύ καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές του. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

Πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα, την επαναφέρουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν.

Επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τον ζωμό και τη ρίγανη, αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι ή στον φούρνο στους 140° C, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό. Προσθέτουμε τις πατάτες, το μήλο και τις σταφίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner