Μανιτάρια φουρνιστά με δεντρολίβανο και λάδι σκόρδου Μανιτάρια φουρνιστά με δεντρολίβανο και λάδι σκόρδου

Μανιτάρια φουρνιστά με δεντρολίβανο και λάδι σκόρδου

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (65 votes)

INGREDIENTS

Για τα μανιτάρια

  • 1200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά
  • 120 γρ. σκορδόλαδο
  • 4 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα μανιτάρια

Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση και τα ρίχνουμε σ' ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το μισό σκορδόλαδο, το αλάτι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, έτσι ώστε όλα τα μανιτάρια να καλυφθούν ομοιόμορφα με το λάδι.

Στρώνουμε τα μανιτάρια σε ταψί και τα απλώνουμε ώστε να βρίσκονται σε μια μονή και ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 20 λεπτά.

Σ' ένα μπολ, αδειάζουμε τα μανιτάρια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο σκορδόλαδο και το ξύδι.

Για τα μανιτάρια

  • 1200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά
  • 120 γρ. σκορδόλαδο
  • 4 γρ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

Για τα μανιτάρια

Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση και τα ρίχνουμε σ' ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το μισό σκορδόλαδο, το αλάτι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, έτσι ώστε όλα τα μανιτάρια να καλυφθούν ομοιόμορφα με το λάδι.

Στρώνουμε τα μανιτάρια σε ταψί και τα απλώνουμε ώστε να βρίσκονται σε μια μονή και ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 20 λεπτά.

Σ' ένα μπολ, αδειάζουμε τα μανιτάρια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο σκορδόλαδο και το ξύδι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner