Clafoutis με κεράσια Clafoutis με κεράσια

Clafoutis με κεράσια

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ 22 ΕΚ. 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (52 votes)

INGREDIENTS

Για το clafoutis

  • 300 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. μαρμελάδα μαυροκέρασο
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 30 γρ. λικέρ κεράσι
  • 6 αυγά
  • 230 γρ. γάλα
  • 160 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 3 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε λεπτές φέτες και καβουρδισμένα
  • ζάχαρη άχνη

DIRECTIONS

Για το clafoutis

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καθαρισμένα κεράσια, τη μαρμελάδα μαυροκέρασο, το λικέρ και 30 γρ. από τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να μαριναριστούν. Αλείφουμε με αρκετό βούτυρο τη φόρμα και ρίχνουμε τα μαριναρισμένα κεράσια απλώνοντας τα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα κεράσια φροντίζοντας να τα καλύψει ομοιόμορφα. Ψήνουμε το clafoutis στους 185°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί στο εσωτερικό του. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip: Για έξτρα απόλαυση, συνοδεύστε το clafoutis με παγωτό της αρεσκείας σας και κομπόστα βύσσινο.

Για το clafoutis

  • 300 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. μαρμελάδα μαυροκέρασο
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 30 γρ. λικέρ κεράσι
  • 6 αυγά
  • 230 γρ. γάλα
  • 160 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 3 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε λεπτές φέτες και καβουρδισμένα
  • ζάχαρη άχνη

Για το clafoutis

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καθαρισμένα κεράσια, τη μαρμελάδα μαυροκέρασο, το λικέρ και 30 γρ. από τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να μαριναριστούν. Αλείφουμε με αρκετό βούτυρο τη φόρμα και ρίχνουμε τα μαριναρισμένα κεράσια απλώνοντας τα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα κεράσια φροντίζοντας να τα καλύψει ομοιόμορφα. Ψήνουμε το clafoutis στους 185°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί στο εσωτερικό του. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip: Για έξτρα απόλαυση, συνοδεύστε το clafoutis με παγωτό της αρεσκείας σας και κομπόστα βύσσινο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner