Κρεμ μπρουλέ καραμέλα

Κρεμ μπρουλέ καραμέλα

ΓΙΑ 4 ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΤΩΝ 150 ΓΡ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.2 (26 votes)

INGREDIENTS

Για την κρεμ μπρουλέ

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 225 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 225 γρ. γάλα
  • 75 γρ. κρόκους αυγών
  • 7 γρ. αλάτι

DIRECTIONS

Για την κρεμ μπρουλέ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα.

Σε άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε 70 γρ. από τη ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να παίρνει έντονο χρώμα και να γίνεται καραμέλα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά το μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε και επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το μαγείρεμα του αυγού. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε το μείγμα σε σήτα και μοιράζουμε σε πυρίμαχα σκεύη.

Τοποθετούμε τα σκεύη σ' ένα ταψί και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των σκευών.

Ψήνουμε στους 150 C για 40-50 λεπτά (μέχρι να αποκτήσει υφή ζελέ από πάνω και η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 70 C) και, αφού αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν εντελώς και να πήξουν.

Για την κρεμ μπρουλέ

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 225 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 225 γρ. γάλα
  • 75 γρ. κρόκους αυγών
  • 7 γρ. αλάτι

Για την κρεμ μπρουλέ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα.

Σε άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε 70 γρ. από τη ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να παίρνει έντονο χρώμα και να γίνεται καραμέλα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά το μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε και επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το μαγείρεμα του αυγού. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε το μείγμα σε σήτα και μοιράζουμε σε πυρίμαχα σκεύη.

Τοποθετούμε τα σκεύη σ' ένα ταψί και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των σκευών.

Ψήνουμε στους 150 C για 40-50 λεπτά (μέχρι να αποκτήσει υφή ζελέ από πάνω και η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 70 C) και, αφού αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν εντελώς και να πήξουν.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner