Μάφινς με βατόμουρα

Μάφινς με βατόμουρα

ΓΙΑ 16-18 ΜΑΦΙΝΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (104 votes)

INGREDIENTS

Για τα μάφινς

  • 375 γρ. αλεύρι
  • 22 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 γρ. αλάτι
  • 450 γρ. βατόμουρα
  • 180 γρ. αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 350 γρ. γάλα
  • 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα

DIRECTIONS

Για τα μάφινς

Σ' ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα βατόμουρα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι τα δύο αυτά να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.

Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τη φόρμα.

Για τα μάφινς

  • 375 γρ. αλεύρι
  • 22 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 γρ. αλάτι
  • 450 γρ. βατόμουρα
  • 180 γρ. αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 350 γρ. γάλα
  • 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα

Για τα μάφινς

Σ' ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα βατόμουρα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι τα δύο αυτά να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.

Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τη φόρμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner