Φινανσιέ με αμύγδαλο

Φινανσιέ με αμύγδαλο

ΓΙΑ 25 ΤΜΧ ΤΩΝ 40 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.2 (22 votes)

INGREDIENTS

Για τα Financier

  • 300 γρ. ασπράδια αυγού
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. αμύγδαλο, κομμένο σε λεπτές φέτες

DIRECTIONS

Για τα Financier

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν και το αμύγδαλο.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης. πασπαλίζουμε με τις λεπτές φέτες του αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του φινανσιέ.

Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και αφήνουμε τα φινανσιέ να κρυώσουν.

Για τα Financier

  • 300 γρ. ασπράδια αυγού
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. αμύγδαλο, κομμένο σε λεπτές φέτες

Για τα Financier

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν και το αμύγδαλο.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης. πασπαλίζουμε με τις λεπτές φέτες του αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του φινανσιέ.

Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και αφήνουμε τα φινανσιέ να κρυώσουν.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner