Frijoles Refritos Frijoles Refritos

Frijoles Refritos

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (11 votes)

INGREDIENTS

Για τα frijoles refritos

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κύμινο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πιπεριά χαλαπένιο, σε καρέ
  • 500 γρ. φασόλια μαύρα, βρασμένα
  • 1 κιλό ζωμός από το βράσιμο των φασολιών
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα frijoles refritos

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το κύμινο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέτουμε τα φασόλια και τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα φασόλια, ανακατεύοντας και πιέζοντάς τα με μια κουτάλα, μέχρι να χυλώσουν και να γίνουν κρεμώδη.

Σερβίρουμε, γαρνίροντας με το φρέσκο κρεμμύδι. 

Για τα frijoles refritos

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κύμινο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πιπεριά χαλαπένιο, σε καρέ
  • 500 γρ. φασόλια μαύρα, βρασμένα
  • 1 κιλό ζωμός από το βράσιμο των φασολιών
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα frijoles refritos

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το κύμινο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέτουμε τα φασόλια και τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα φασόλια, ανακατεύοντας και πιέζοντάς τα με μια κουτάλα, μέχρι να χυλώσουν και να γίνουν κρεμώδη.

Σερβίρουμε, γαρνίροντας με το φρέσκο κρεμμύδι. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner