Φινανσιέ κανέλα με καραμελωμένα αχλάδια

Φινανσιέ κανέλα με καραμελωμένα αχλάδια

ΓΙΑ 25 ΤΜΧ. ΤΩΝ 40 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.7 (15 votes)

INGREDIENTS

Για τα φινανσιέ

  • 300 γρ. ασπράδια αβγού
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 5 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Αχλάδια, καραμελωμένα

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

  • 400 γρ. αχλάδια καθαρισμένα 
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 80 γρ. νερό
  • Λικέρ της αρεσκείας σας

DIRECTIONS

Για τα φινανσιέ

Σ' ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αμύγδαλο.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης, προσθέτουμε επάνω τα καραμελωμένα αχλάδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του φινανσιέ.

Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και αφήνουμε τα φινανσιέ να κρυώσουν.

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

Σ' ένα τηγάνι, καραμελώνουμε τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τ' αχλάδια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας καλά. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι τα αχλάδια δεν έχουν αρκετή υγρασία, προσθέτουμε το νερό.

Μόλις η καραμέλα έχει γίνει σιρόπι και έχει ενσωματωθεί με τα αχλάδια, σβήνουμε με το λικέρ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα μεταφέρουμε σ' ένα άλλο σκεύος και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τα φινανσιέ

  • 300 γρ. ασπράδια αβγού
  • 330 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο (beurre noisette)
  • 120 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • 5 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 130 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Αχλάδια, καραμελωμένα

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

  • 400 γρ. αχλάδια καθαρισμένα 
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 80 γρ. νερό
  • Λικέρ της αρεσκείας σας

Για τα φινανσιέ

Σ' ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αμύγδαλο.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τα ομογενοποιούμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμες σιλικόνης, προσθέτουμε επάνω τα καραμελωμένα αχλάδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του φινανσιέ.

Βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και αφήνουμε τα φινανσιέ να κρυώσουν.

Για τα καραμελωμένα αχλάδια

Σ' ένα τηγάνι, καραμελώνουμε τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τ' αχλάδια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας καλά. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι τα αχλάδια δεν έχουν αρκετή υγρασία, προσθέτουμε το νερό.

Μόλις η καραμέλα έχει γίνει σιρόπι και έχει ενσωματωθεί με τα αχλάδια, σβήνουμε με το λικέρ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα μεταφέρουμε σ' ένα άλλο σκεύος και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner